De wet bevat geen regels betreffende het vervoer naar een begraafplaats of crematorium. Gemeentes zijn vrij om hierover zelf regels op te stellen. In de ene gemeente is elk vervoermiddel toegestaan: privéauto, boot, koets, bakfiets, motorzijspan et cetera, de andere gemeente heeft wellicht al problemen met vervoer in een eigen busje. Uiteraard moet het vervoer van de overledene wel respectvol gebeuren en mag geen aanstoot geven. Bij een langzame of opzienbarende stoet kunt u het beste de politie inlichten.
Andere opties
Als de APV het toestaat, zijn er veel verschillende vormen van vervoer mogelijk. Zo rijden er in Nederland twee uitvaartbussen. Hierin kunnen 15 tot 22 nabestaanden samen met de kist vervoerd worden. Voor motorrijders is er de rouwmotor die de kist op de zijspan vervoerd. Overleden caravanliefhebbers kunnen vervoerd worden met de rouwcaravan. Deze kan ook gebruikt worden als aanhanger bij bijzondere voertuigen waar geen kist in past. Wilt u het liever milieuvriendelijk, dan is de fietskar of de loopkoets een optie. Een traditioneel transportmiddel is de koets met paarden. Deze is er zowel in zwart als in wit.
Volgauto’s
Meestal gaat het vervoer echter per lijkwagen van de uitvaartonderneming met volgauto`s voor de familie. Ze zijn er in soorten: zwart, wit, grijs en tegenwoordig zelfs donkerrood. Sommige ondernemers hebben ook speciale auto`s beschikbaar, bijvoorbeeld een oldsmobile of een Rolls Royce.
Vroeger had een rouwstoet voorrang op het overige verkeer en mocht men een rood verkeerslicht negeren als men in een stoet meereed. Tegenwoordig is dat anders: ook een rouwstoet moet zich aan de regels houden.